Интериорни врати за дома

Важна част от интериора и обзавеждането на дома или работно място са вашите врати. Естествено пазарът днес предлага страхотни опции на приемливи цени и всеки, който иска да постигне пълен ефект вкъщи или кабинета си може да прегледа интернет офертите.

В мрежата може да разберете цените за модерни интериорни врати, а също и да направите поръчка без да ставате от компютъра.

Интериорните врати придават изящност и стил на вашия дом, без да го правят претрупан или прекалено изискан. Различните видове врати са с покритие от ламинат, различни на вид фурнир тонери, полиуретанова боя, за да може клиента да бъде доволен на сто процента и дома му да бъде прецизно уплътнен. Уважаващите себе си производители използват материали от висок клас с модерни безфалцови уплътнители, падащи прагове, дори решетки за бани и куп други нужни аксесоари за врати.

При закупуване от фирма на врати, бъдете настойчиви и изисквайте сигурността и здравината на продукта да бъде от най-високо качество, с което безспорно не може да се прави компромис, защото може би вие искате вашето семейство да бъде на сто процента защитени. Колкото и да не ви се вярва, вратите играят огромна роля при топлоизолацията и е препоръчително да се използват гумени уплътнители, за да се ограничи топлообмена с въздуха извън къщата или коридора.

Изключително неприятно е да закупите врати на цена над пазарната и въпреки това вашия дом да бъде свърталище на ветровете, което ще доведе до чувствително понижаване на температурата през зимата и увеличаване през лятото, а именно това ние обикновените клиенти се опитваме да избегнем.

Не трябва да се подминава факторът устойчивост и материала, от който е направена самата врата. Дърво или метал са в основата на избора ви, като втория вариант е по-сигурен от гледна точка на защита срещу пожари и прочие природни бедствия.

Допълнителните аксесоари като брава, шпионка, алармена система и т.н. също не са маловажни. Можете да ги намерите на пазара или в специализираните магазини. Не се подвеждайте по евтини и нискокачествени продукти, а заложете на изпитаното производство.

Нямаме секунда колебание, че при правилната селекция на интериорни врати дома и офиса ви ще оживят и вашето щастие ще се умножи по хиляда. Преценете ситуацията трезво, заделете достатъчно пари и осъществете правилна селекция на входна или вътрешна врата.

Типове интериорни врати

Имате нужда от интериорни врати, които да са изключително устойчиви, за да се справят с ежедневната употреба. Вашите интериорни врати трябва също така да сведат до минимум силата на звука, който се чува в отделните стаи. В допълнение на това, подходящо избраните интериорни врати може да добавят чар към всяка стая във вашия дом.

Кухите интериорни врати са изработени от панели, закрепени върху дървена рамка. Тези интериорни врати са с гладка или релефна повърхност и след като бъдат покрити с грунд могат да бъдат боядисани. Те са прости интериорни врати и се вписват добре във всяко помещение.

Някои кухи интериорни врати са покрити с плоскости от естествен дървен фурнир (бук, дъб, орех, махагон) и могат да бъдат оцветени и лакирани. Те са малко по-здрави от другите. Като цяло, кухите интериорни врати са по-евтини, но с малка трайност.

Вторият вид интериорни врати са панелните. Стандартно панелните интериорни врати се изработват от квадратни или правоъгълни орнаменти. Понякога част от панелите на тези интериорни врати са стъклени. Панелните интериорни врати са по-солидни – изработени са от масивно дърво. Освен това тези интериорни врати по-добре звукоизолират и при тях има по-малък риск от напукване и измятане на вратата.

Основното предимство на плъзгащите интериорни врати е, че ви спестяват част от пространство. Плъзгащите интериорни врати са подходящи за малки помещения – килери, дрешници.

Френските интериорни врати са двойни врати, при които обикновено едната част е изработена от стъкло. Пространството, което заемат тези интериорни врати е по-голямо.

Кой от тези видове интериорни врати е подходящ за вашите конкретни нужди? Това зависи от вас и вашия бюджет, както и от вашите индивидуални вкусове. Изберете интериорни врати, които най-добре подхождат на обзавеждането във вашия дом.

Често при обзавеждането на дома не отделяме необходимото внимание при избора на интериорни врати. Вратата си е врата, нали? Но в действителност интериорните врати са от значение и причината е проста – те влияят на нивото на шума в целия дом и допълват визуално към привлекателността на помещенията.

Значението на интериорните врати

В наши дни, когато и последната стотинка е от значение, когато всяка секунда играе ключова роля за постигането на даден успех, от особена важност са качествата като прецизност и професионализъм. Именно такива хора трябва да произвеждат интериорни врати и не само това, същите хора трябва да ги монтират, защото когато нещо е добре направено то лесно може да бъде опропастено с миг невнимание или добре прояване злонамереност.

Може би заради това, професионалистите в бизнеса с интериорни врати предпочитат да работят само с най-доверените си хора, които не може да се нарекат точно работници, а по скоро партньори, защото без тях бизнеса с врати нямаше да е същия.

В ерата на високите технологии, хората все по трудно се залъгват, заради изобилието от източници на информация и нормалния човек е добре информиран и запознат с измамниците в бранша и евентуалните номера, които могат да му бъдат приложени без той да подозира.

Именно заради това на пазара останаха само доказали се, големи играчи със значителни капитали, наложили вече продуктите и възгледите си за интериорни врати като се почне от самото им създаване до оформлението на последния детайл и монтирането им от високо квалифициран за случая персонал снабден с последния писък на технологията инвентар. Така че нашия съвет е преди да купувате, съветвайте се главно с интернет, където хората често споделят, ако са измамени.

Изборът на интериорни врати – трудно решение

Когато дойде време да декориране на дома, независимо дали става дума за чисто нов дом или ремонтиране на настоящия, едно нещо, което често се пренебрегва, е стилът на вашите интериорни врати. Видът и формата на вратите, които сте избрали, ще направи целия ви дом напълно различен. За съжаление, повечето от днешните нови жилища разполагат с най-обикновени кухи интериорни врати с обикновена месингова брава, които са изработени от панели, закрепени върху дървена рамка, не са много устойчиви и лесно се повреждат.

Ако се интересувате от нещо повече от една стандартна схема на обзавеждане, тогава ви препоръчваме да използвате интериорни врати, изработени от масивна дървесина – череша, дъб, бук, топола, орех. Много хора предпочитат да използват материали като стъкло или метал, тъй като те позволяват изработка на интериорни врати с по-бляскав вид, без да се нуждаят от поддръжката, която изисква дървото.

Независимо от това какъв вид интериорни врати ще предпочетете, стилът им трябва да допълва цялостно интериора на дома. Възможностите за избор на практика са безкрайни, така че когато избирате може да се стреснете от голямото изобилие от различни по стил и качество врати. Плоски, с 2, 4, или 6 панела, с вградени стъклени орнаменти… Освен това, може да избирате между френски, холандски, двойни, хармоника, плъзгащи се. А ако искате може да направите и комбинации между отделните видове.

Съвети при избора на интериорни врати за вашия дом:

* Няма правила срещу смесването на отделните видове интериорни врати по отношение на стил и цвят. Може да запазите един елемент като основен и във всяко следващо помещение да му придавате нов нюанс. Може да изберете един и същи цвят или стил, или покритие, за да се получи последователност и плавно преминаване от една стая в друга.

* Някои собственици, в желанието си да бъдат уникални, се спират на ръчно рисувани интериорни врати, като рисунъкът може да бъде избран по каталог или индивидуално създаден по тяхно желание. Но не бива да се забравя, че стандартният бял цвят може да се съчетава добре с почти всичко.

* Преди да изберете интериорни врати обърнете внимание на общите размери на стаите. Например, една голяма плъзгаща се стъклена врата може да бъде красива, но тя ще буквално ще „смаже” един малък хол. Същата врата, съчетана с подходяща по размер стая, може да направи така, че тя да изглежда по-просторна.

* Винаги най-важният фактор при избора на интериорни врати е вашето предпочитание. Бъдете сигурни, че ще намерите врати по вид и стил, каквито вие харесвате, в ценови диапазон, който вие сте определили.