Солидни интериорни врати

solidni-interiorni-vrati

Солидните интериорни врати имат редица предимства, които трябва да се имат предвид, когато наближи момента да сменяте вашите врати. Независимо, че солидните интериорни врати са малко по-скъпи от обикновените вътрешни врати, техните качестве си заслужават цената.

Едно от най-важните качества, които притежават солидните интериорни врати е тяхната естетика. Това качество липсва при по-евтините вътрешни врати. А също така и те не са толкова тежки, което само по-себе си не е хубав признак. Това значи, че са използвани по-леки и евтини материали при изработката на определения вид интериорни врати.

Друго сериозно предимство на солидните вътрешни врати е тяхната здравина. Те са поне няколко пъти по-здрави от обикновените и евтини интериорни врати. Това значи, че този тип вътрешни врати може спокойно да изкара до 20 години без да ги пипате изобщо.

Друго сериозно предимство на този вид интериорни врати е тяхната изолация. Поради това, че те са изключително масивни, тяхната изолационна способност е изключително добра. Те са изключително подходящи за офиси и медицински заведения.

Но най-важната причина поради която трябва да изберете солидни вътрешни врати е това, че крадците се затрудняват изключително много с тях. Ако целия ви дом е със солидни интериорни врати и влезе крадец той ще се забави изключително много докато разбие интериорните врати за да избяга.
Когато ремонтирате вашия дом вие трябва да избирате между много различни продукти. Боя, подови настилки, покрития за прозорци, шкафове и още много други.

Но при избора на интериорни врати е малко по-сложно. На пазара се предлагат толкова много видове и модели интериорни врати, че човек не знае откъде да започне да избира. Тук ще срещнете няколко полезни съвета при избора на евтини интериорни врати.

Колкото и странно да ви звучи правилните интериорни врати могат да променят много неща не само в една стая, но и във вашия дом. Ако изберете интериорни врати тип огледало – това ще отвори още повече вашата стая. Също така може да поставите френски интериорни врати. Така вашата стая ще изглежда още слънчева и просторна. Освен тези видове интериорни врати има и още много други. Например плъзгащи се интериорни врати. Те се използват предимно за дрешници и килери също така и да разделят стаи.

Друг широко разпространен вид интериорни врати са сгъваемите интериорни врати. Те предимно се използват на места където не може да се постави нормално отваряща се интериорна врата.

И не на последно място са „Джобните“ интериорни врати. Те се наричат така, защото се скриват вътре в стената когато не се използват. Те са перфектни за бани или тоалетни.

Какво представлява един дом без интериорни врати? Досега не е измислен по-добър начин за вътрешно разделение, който да гарантира тишина и усамотение на отделните обитатели на дома. Разбира се, това поставя задачата да изберете подходящите врати точно за вашия дом сред многобройните варианти и производители. Проблемът наистина не е от лесните, тъй като тази ниша се развива изключително бързо както поради предприемчивостта на дизайнерите и строителите, така и поради креативността и новаторския дух на самите клиенти. Ето няколко стъпки, които ще Ви помогнат при избора на интериорни врати :

Направете си план. Независимо дали става дума за ново строителство, генерален ремонт или просто смяна на вратата на банята, помислете за това какво точно очаквате от тази врата, колко пространство от жилищната си площ сте склонни да отделите за нея, какви функции трябва да изпълнява тя… Например трябва ли да пропуска светлина или не, трябва ли да повтаря орнаменти от интериора и т.н. Една плъзгаща се врата изглежда по-атрактивно от традиционната врата с панти, но тя се нуждае от повече място…

Можете да помислите за сгъваеми врати – те са отлично решение за преграда между кухнята и трапезарията или между дневната и зимната градина. Сгъваемата врата е незабележима когато не ви е потребна и върши чудесна работа, когато трябва да прикриете част от вътрешността на дома си. Стъклените врати и портали, известни още като “френски врати” създават по-голяма въздушност на преграденото пространство, защото пропускат светлина. Те са интересно решение и за помещения с голям обем, тъй като позволяват ограничаване на част от пространството за отопление през зимата или охлаждане през лятото и намаляване на разходите за енергия.

Опознайте моделите. Запознайте се с функциите на различните видове врати, защото те имат различни предимства и недостатъци. Плътната дървена врата позволява орнаментиране и спира шума, но заедно с това намалява светлината към преходното помещение (напр. антре). Стъклената врата “олекотява” пространството, но не гарантира интимност. Солидните входни врати могат да бъдат блиндирани, но пък цената им е солидна.

Не се страхувайте от еклектиката – можете да комбинирате различни видове интериорни врати в дома си. Хубаво е обаче да не прекалявате с цветовите решения, тъй като те създават усещане за дискомфорт. Добре е да подберете и врати от един и същ материал, макар и да са с различни модели. В крайна сметка целта ви е хармонична вътрешна среда.

Ако не сте готови с решението за вашия дом, можете да потърсите съвет от архитект или специалисти по интериорни врати, които ще споделят с вас личния си опит. Потърсете информация в интернет, както и в този сайт. Ние с удоволствие ще ви помогнем!

You Might Also Like