Синастрия – за два рождени хороскопа

Синастрията е сравнение на два (или повече) рождени хороскопи. Тя описва защо един човек е привлечен или отблъснат от друг. Синастрията също обяснява проблемите, които неизбежно ще се породят между двама партньори. В много отношения синастрията на двама души може да се интерпретира по-лесно от рождения хороскоп на един. В последния случай много хора не желаят да чуят неща за себе си(дори, когато са верни), докато в която и да е връзка – особено вярно за романтична такава– повечето от значимите за нея проблеми са се откроили.

Синастрията на слънчевите знаци е причината хората да питат за зодията Ви, когато се срещате за първи път(може и да се възприема като откачено или странно – но си има своето значение). Например, ако вие сте зодия Везна, аз няма да Ви обърна внимание, но ако сте зодия Рак, ще ми се иска да ви опозная по-добре. Моето възприятие, разбира се, не Ви променя. Ако сте Рак , например, един Скорпион или Риба ще намери вашите рождени качества много привлекателни, докато друг човек – Везна или Овен ще ви намери емоционално непоносим(а). Вие сте си Вие, само в техните очи изглеждате различен(а).

Съвместимостта по слънчевия знак е наистина добра идея за дългосрочни връзки. Също така налице е аспект на привличане между противоположни знаци – напр., Телец и Скорпион – където единият човек съзира в другия всички качества, които му липсват, а би желал да притежава. Аспектът квадрат (когато два знака са раздалечени на 90 градуса, напр, Близнаци и Дева или Риби), от друга страна трудно се интерпретира.

Често се нарича предизвикателство, но повярвайте, …това е проблем. Положението на Луната в хороскопите също е от значение за това как две личности емоционално ще се разбират или ще възприемат света като цяло. Нарича се емоционална съвместимост. Но и положението на Слънцето спрямо Луната е важно. Този аспект може, впрочем, да преодолее доста други предизвикателства в различни части на хороскопа.

Комуникационната съвместимост зависи от Меркурий. Дали това, което единият човек казва е същото, което другият човек чува? Или може ли първият да довърши думите на втория?

Венера и Марс. Най-накрая. Сексуалната съвместимост! Взаимовръзката между Венера на единия човек и Марс на другия може да означава, че сексът между тях е лесен, прост и чаровен, че са съвместими, или че те не трябва да се остават никога сами в една и съща стая.

Сатурн може също да има роля като спира единия или другия в спалнята. Но Сатурн е и кармичен, така че може да е налице силно сексуално привличане – без да се предполага дългосрочна съвместимост.
Венера – тя е свързана повече със съвместимостта (или нейната липса) във възприятието на красотата, естетиката и оценката за културата.

Марс е отговорен за сътрудничество в спорта, войната, професиите и общите дейности. Дори с най-добрите комбинации на Слънце и Луна, неблагоприятното местоположение на Марс и Сатурн може да създаде големи поразии.

Юпитер просто добавя добри неща във връзката и рядко създава проблеми. Марс и Юпитер , например могат да доведат до изключително добър секс! Изключително добър!

Сатурн, от друга страна, е кармична планета. Той е който казва „ ти ме обиди в предишен живот, ти гаден и т.н .” Или „Някога бяхме страстни любовници…Помниш ли?” Беше споменато, че при сравнението на два хороскопа (за каквато и да е връзка) се проверява съответното положение на Сатурн. Почти винаги ще има връзка, а ако такава няма, вероятно двамата не биха се спрели дори за разговор. Изглежда Сатурн е критичният фактор двама души да се фокусират един върху друг. Казано е, че без Сатурнова връзка , двама души не могат да са заедно. Изглежда, че се наслаждаваме повече на предизвикателствата в една връзка, отколкото на комфорта. Това означава, че главната причина за връзките е да се посрещат предизвикателства и в резултат, да се претърпят трансформации.

Уран, Нептун и Плутон добавят свое специфично влияние към сравнението на два хороскопа, но не в такава степен както личните планети и Сатурн. От друга страна Нептун може да внесе илюзии в една връзка – добро нещо, може би, ако собствените илюзии не са разбити напълно (вероятно от Уран).

Добра страна на синастрията е, че може да предскаже съществуването на известни проблеми, които биха възникнали в една връзка и по този начин може да накара двама души да разберат потенциалните капани и как да ги избягват. Както Лао Дзъ, прочутият китайски философ, е казал някога..

You Might Also Like