Ръководство за интериорни врати

rakovodstvo-za-interiorni-vrati

Вашите интериорни врати са първата контактна точка за влизане в една стая – като ги видите затворени, трябва да ги докоснете, за да ги отворите; като прибавим и това, че всички интериорни врати формират част от обстановката на помещението става ясно защо тяхното значение никога не бива да се пренебрегва.

Защо интериорните врати са толкова важни?

Дървото остава най-популярния материал за изработване на интериорни врати. Основните варианти са интериорни врати с табли от мека или твърда дървесина; фурнировани интериорни врати с детайли от масивна дървесина; интериорни врати покрити с ламинат, с табли от шперплат, интериорни врати с ПДЧ (плочи от дървесни частици), интериорни врати от MDF плоскости (Medium Density Fibreboard).

Изработените от мека дървесина интериорни врати са по-евтини от тези, направени от масивна дървесина (например дъб). Най-често интериорни врати се изработват от мека дървесина, като борът е най-популярен. Той е евтин, лесен за обработка и много подходящ. Интериорни врати, изработени от по-мека дървесина имат по-ниско качество и трябва по-често да бъдат боядисвани или лакирани, за да се се запази трайността им.

Изработените от шперплат или MDF интериорни врати обикновено са с куха сърцевина. Те са друг евтин вариант на интериорни врати и са широко достъпни за избор в магазини от типа „Направи си сам”.

Тези, които търсят усещането за традиционност в дома си – в стил 50-те години на миналия век – трябва да изберат дървени интериорни врати с панели. Има голямо разнообразие на модели. Дървените интериорни врати с остъклени панели са чудесен начин да се гарантира, че светлината ще прониква във вътрешното пространство. Тези интериорни врати са много подходящи за малки помещения – избягва се усещането, че са прекалено затворени.

Ако искаме да създадем едно по-съвременно усещане – може да се спрем на плъзгащите се остъклени интериорни врати. Плъзгащите се интериорни врати са изключително подходящи за гъвкаво разделяне / оформяне на по-малки стаи в по-големи по план пространства.

Ако предпочитате класическа комбинация от стъкло и дърво, то френските интериорни врати са вашият избор. Когато се изисква достъп до едно по-голямо пространство отваряме френските интериорни врати. Затворени тези интериорни врати дават възможност да се създаде по-интимно, лично пространство.

You Might Also Like