Отпушване на канали – как и с какво

Във всеки дом има тръби и те имат свойството да се запушват. Какви действия следва да се предприемат и с какви начини да се проведе отпушване на каналите и почистване на канализационната система.

Чистене на тръбите – работа мръсна и неприятна. Не винаги ние можем да се справим с този проблем сами. Понякога се налага да търсим помощта на специалистите, предоставящи услугата отпушване на канали.

Първо трябва да се установят причините за запушването и да се опита да се намери начин за отстраняването му. Те могат да бъдат няколко;
– чужд обект;
– наслоени твърди отпадъци;
– отпадъци от органичен и неорганичен произход;
– мазни отлагания.

Най-често причината за запушванията включва в себе си няколко фактора. За нейното отстраняване има три начина:
– специални средства;
– механичен начин;
– хидродинамично почистване.

На рафтовете на магазините може да се открие голямо разнообразие от средства за отпушване на канали, а така също и за профилактика на канализационната система. Те имат различни названия, цени, производител, външен вид, но принципът на действие и активното вещество са еднакви.

Купувате препарата, изсипвате го или заливате в отвора на мивката, ваната или в тоалетната. Оставате да действа за определено време съгласно инструкцията и измивате много добре. Този начин чрез използване на специални средства помага при не толкова сложна ситуация.

Въведете си правило да правите профилактика на канализацията на всеки три месеца като използвате специалните средства за профилактика.

При покупка на препарата задължително обръщайте внимание на етикета. Внимателно прочетете инструкцията и обърнете внимание за какви тръби е неговото предназначение (подходящ ли е за пластмасови тръби или не).

Механичният начин за отпушване на каналите се състои в използването на различни приспособления както ръчни, така и механизирани, които улесняват работата.

Най-разпространените за самостоятелно почистване на каналите са ръчната вакуумна помпа и стоманизирания спираловиден маркуч. Работата с тях не изисква специални умения.

Вакуум помпата отстранява запушването чрез хидравличен удар върху причинителя на запушването.

Стоманизираният маркуч извършва ротацицонни движения и изтласква причинителя на запушването.

Хидродинамично отпушване на каналите се извършва със специален маркуч за почистване и устройство за подаване на вода под високо налягане, която отстранява отпадъците.

Както се вижда много са начините за почистване на канализацията. Ако сте уверени в своите сили и имате нужните инструменти, пробвайте да отстраните проблемите по канализацията сами. А ако нищо не се получава или вие знаете, че не сте за тази работа, обърнете се към специалистите.

You Might Also Like