Конвенционални климатици във Варна

klimatici-1

Когато говорим за климатици Варна, можем да имаме предвид две различни неща. Масовият климатик, който ползват хората по домовете си в България и централните климатични системи. Нека обърнем внимание на второто.

Най-общо казано имате система от канали и тръби, по които циркулира въздух. Част от тези канали се използват за разпространяването на въздуха. Когато неговата температура се промени и вече не върши работа, той се връща по другите канали, за да се климатизира. В самите помещения температурата се регулира чрез отвори и регистри в стените, пода, тавана и т.н.

Това е идеалното решение за хора, които искат да климатизират дома си и в същото време да премахнат част от влажността на идващия въздух. Все пак, ако климатът е екстремно влажен или климатикът е прекалено голям, тази ниска влажност е по-трудна за постигане. Не е добра идея да използвате вашите централни климатици Варна в комбинация с обезвлажнители, защото това ще повиши разходите за енергия заради допълнителния консуматор, но и помещението ще стане по-трудно за охлаждане. Има специални топлинни тръби, които се вкарват в системата, за да се справят с влажния проблем.

Има два основни вида централни системи за климатизация – разделени системи и такива, при които всички компоненти са на едно.

Разделените климатици във Варна са на няколко части. Първата част стои отвън, а в нея са компресора и кондензатора. Във вътрешен шкаф или нещо подобно се поставя изпарителя. В някои случаи, вътре може да се постави топлинна помпа или нещо от този тип, за да работи системата не само за охлаждане, но и за затопляне.

При вторият вид системи, всичко е на едно – изпарител, кондензатор, комресор. Контейнерът се поставя или на покрива, или върху малка бетонова основа до къщата. Този тип системи се използват и за климатизирането на малки комерсиални сгради. При тях вариантът за отопление е чрез допълнителни бобини или газ.

По-добро ли са централните системи от стандартните инверторни и конвенционални климатици във Варна? Да, определено са по-ефективни. Не ви се пречкат, не шумят и са много прости като механизъм на работа. Пестят пари от електричество, щадят природата. Да, първоначалната инвестиция е къде, къде по-голяма, но си струва, ако го правите за собствено жилище. Ще повишите неговата стойност и нивата на комфорт. Ако може да си позволите цялата работа по въздуховодите като ремонт и разходи, давайте смело. Никога няма да съжалите. Не е случайно, че в западните страни много домове и офис сгради се климатизират по този начин. Там хората имат пари за първоначалната инвестиция, която после се избива във времето без проблем.

 

You Might Also Like