Интериорни врати със специална роля в обзавеждането

Вътрешните врати се избират съобразно предназначението на помещението, неговите пропорции и нивото на осветеност. При строежа на нови сгради се търси най-евтиният вариант, затова се монтират обикновени интериорни врати, с проста конструкция. Когато новодомците влязат в жилищата си, те обикновено не ги харесват, но това не означава, че трябва да ги сменят изцяло. Олекотеният дизайн на вратите позволява да се развихри фантазията за обзавеждане на стаите. Когато се предвижда сложен интериорен дизайн, семплите врати са съвсем на място, защото в противен случай ще се получи претрупаност, граничеща с кич.

В случаите, когато вратите са прекалено семпли, с помощта на собствената фантазия може да се облагороди визията им. За целта ще са нужни малко средства и повече сръчност. Според Doordecor-bg.com, само със смяната на дръжките вече се получава по-различен вид. След това може да се помисли за пребоядисване, залепване на мебелно фолио, добавяне на орнаменти и огледала. Така без да се сменят наличните интериорни врати може да се преобрази визията на жилището. Щом вратите са здрави, няма причини да се сменят с нови. С малко усилия и собствен труд или с помощта на майстори, те ще придобият желания вид.

Входните и интериорни врати от Titan-doors.com, които се произвеждат за обществени сгради и помещения с различно предназначение, като хотели, ресторанти и други обекти, трябва да отговарят на определени стандарти. За тях се изисква и по-особен дизайн, който да внушава определени асоциации. Така вратата на кабинета на управителя на банка или голяма фирма, трябва да предизвиква респект и да създава впечатление за финансово благополучие. Това няма как да се постигне с обикновена, семпла визия. Едва ли би било възможно да се преработи стара, типова врата така, че да придобие елитен вид. За целта Doordecor-bg.com предлага нови врати, от масивно дърво или други скъпи материали с акцент върху изработката – сложна, фина и перфектно изпълнена.

Ако в едно помещение има повече от една врати – в преходни стаи, например, по-добре е те да не се натрапват с присъствието си. Добра идея е цветът им да е в тон със стените. В случай, че в една стая има две или повече интериорни врати, то няма да има стена без врата. Неутралните тонове – бяло, бежово, слонова кост, са много подходящи в такива случаи. Такива врати са подходящи и в помещения, върху чиито стени има множество декоративни елементи. В случая, семплите врати – стандартни, плъзгащи или тип хармоника са идеален вариант, тъй като не привличат внимание, като оставят акцента да падне върху обзавеждането.

You Might Also Like