Интериорни врати за дома

interiorni-vrati-za-domaНепрекъснато отваряме и затваряме нашите интериорни врати и често ги недооценяваме. Всяка стара врата няма как да стане, ако искаме да направим качествен ремонт. Тези, които имат нужда от нови интериорни врати, за да довършат обновяването на стаите в дома си, трябва да знаят как да ги изберат.

Имате нужда от интериорни врати, които да са изключително устойчиви, за да се справят с ежедневната употреба. Вашите интериорни врати трябва също така да сведат до минимум силата на звука, който се чува в отделните стаи. В допълнение на това, подходящо избраните интериорни врати може да добавят чар към всяка стая във вашия дом.

Има няколко типа интериорни врати.

Кухите интериорни врати са изработени от панели, закрепени върху дървена рамка. Тези интериорни врати са с гладка или релефна повърхност и след като бъдат покрити с грунд могат да бъдат боядисани. Те са прости интериорни врати и се вписват добре във всяко помещение.

Някои кухи интериорни врати са покрити с плоскости от естествен дървен фурнир (бук, дъб, орех, махагон) и могат да бъдат оцветени и лакирани. Те са малко по-здрави от другите. Като цяло, кухите интериорни врати са по-евтини, но с малка трайност.

Вторият вид интериорни врати са панелните. Стандартно панелните интериорни врати се изработват от квадратни или правоъгълни орнаменти. Понякога част от панелите на тези интериорни врати са стъклени. Панелните интериорни врати са по-солидни – изработени са от масивно дърво. Освен това тези интериорни врати по-добре звукоизолират и при тях има по-малък риск от напукване и измятане на вратата.

Основното предимство на плъзгащите интериорни врати е, че ви спестяват част от пространство. Плъзгащите интериорни врати са подходящи за малки помещения – килери, дрешници.

Френските интериорни врати са двойни врати, при които обикновено едната част е изработена от стъкло. Пространството, което заемат тези интериорни врати е по-голямо.

Кой от тези видове интериорни врати е подходящ за вашите конкретни нужди? Това зависи от вас и вашия бюджет, както и от вашите индивидуални вкусове. Изберете интериорни врати, които най-добре подхождат на обзавеждането във вашия дом.

Често при обзавеждането на дома не отделяме необходимото внимание при избора на интериорни врати. Вратата си е врата, нали? Но в действителност интериорните врати са от значение и причината е проста – те влияят на нивото на шума в целия дом и допълват визуално към привлекателността на помещенията.

You Might Also Like