Изборът на интериорни врати – трудно решение

interiorni-vrati-izbor

Когато дойде време да декориране на дома, независимо дали става дума за чисто нов дом или ремонтиране на настоящия, едно нещо, което често се пренебрегва, е стилът на вашите интериорни врати. Видът и формата на вратите, които сте избрали, ще направи целия ви дом напълно различен. За съжаление, повечето от днешните нови жилища разполагат с най-обикновени кухи интериорни врати с обикновена месингова брава, които са изработени от панели, закрепени върху дървена рамка, не са много устойчиви и лесно се повреждат.

Ако се интересувате от нещо повече от една стандартна схема на обзавеждане, тогава ви препоръчваме да използвате интериорни врати, изработени от масивна дървесина – череша, дъб, бук, топола, орех. Много хора предпочитат да използват материали като стъкло или метал, тъй като те позволяват изработка на интериорни врати с по-бляскав вид, без да се нуждаят от поддръжката, която изисква дървото.
Независимо от това какъв вид интериорни врати ще предпочетете, стилът им трябва да допълва цялостно интериора на дома. Възможностите за избор на практика са безкрайни, така че когато избирате може да се стреснете от голямото изобилие от различни по стил и качество врати. Плоски, с 2, 4, или 6 панела, с вградени стъклени орнаменти… Освен това, може да избирате между френски, холандски, двойни, хармоника, плъзгащи се. А ако искате може да направите и комбинации между отделните видове.

Съвети при избора на интериорни врати за вашия дом:
* Няма правила срещу смесването на отделните видове интериорни врати по отношение на стил и цвят. Може да запазите един елемент като основен и във всяко следващо помещение да му придавате нов нюанс. Може да изберете един и същи цвят или стил, или покритие, за да се получи последователност и плавно преминаване от една стая в друга.

* Някои собственици, в желанието си да бъдат уникални, се спират на ръчно рисувани интериорни врати, като рисунъкът може да бъде избран по каталог или индивидуално създаден по тяхно желание. Но не бива да се забравя, че стандартният бял цвят може да се съчетава добре с почти всичко.

* Преди да изберете интериорни врати обърнете внимание на общите размери на стаите. Например, една голяма плъзгаща се стъклена врата може да бъде красива, но тя ще буквално ще „смаже” един малък хол. Същата врата, съчетана с подходяща по размер стая, може да направи така, че тя да изглежда по-просторна.

* Винаги най-важният фактор при избора на интериорни врати е вашето предпочитание. Бъдете сигурни, че ще намерите врати по вид и стил, каквито вие харесвате, в ценови диапазон, който вие сте определили.

You Might Also Like