Европалети – мерки и размери

Напълно възможно е, нетренираното око, да не може да различи обикновени палети от европалети. В крайна сметка, човек не може да разбира от всичко и се интересува работата да бъде свършена, а подробностите остават за специалистите. Когато обаче, става дума за европалети, нещата придобиват друго значение. Защото те са по стандарт, имат точно определни размери, високо качество и високо ниво на използваемост в транспортния, складовия и много други бизнеси.

Какво всъщност са европалети? – Това са палети изработени от гладък дървен материал в стандартизирани размери. Както следва те са: дължина 1200 мм, ширина 800 мм и височина 144 мм. Техните размери са съобразени с изискванията в Европейския съюз да преминават през обикновена врата. Стандартизираният европалет тежи между 20-24 кг, в зависимост от влажността на дървесината. 78 специални пирона (които са част от стандарт) осигуряват стабилната връзка и естетическата им завършеност.

В зависимост от разпределението на товара, европалетите са предназначени да носят 1500 кг при равномерно разпределение и товар от 1000 кг за неравномерно такова. Стандартът им улеснява изключително много работата в транспортния трафик. В товаренето и разтоварването; в преместването на кратки разстояния и в разместването на стоките и за много други сходни дейности – пълната гама от които поддържа Форест Консулт.

You Might Also Like